logo
RNTV Live

Americanii, îngrijorați de pierderile armatei ucrainene

img (7)
Ștefan Petre

Liderii de la Washington sunt tot mai îngrijorați de scăderea muniției și a forțelor de apărare antiaeriană puse la dispoziție pentru Ucraina, conform unui comunicat publicat de Politico.

Soldații ucrainieni s-au plâns că întâmpină o lipsă acută de muniție de bază, inclusiv cartușe și obuze de artilerie. Oficialii americani estimează că peste 100.000 de soldaţi ucraineni au murit în războiul care durează de un an, inclusiv cei mai experimentați soldați ai armatei din țara vecină.

Cu toate acestea, a crescut considerabil viteza cu care armata americană transportă echipamente și pregăteşte militari ucraineni, înaintea unei contraofensive majore din partea Rusiei, așteptată la sfârșitul primăverii, în luna mai. Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a transmis în timpul unei întâlniri virtuale a Grupului de contact pentru Ucraina că „aceasta nu are timp de pierdut”.

Lloyd Austin: „Trebuie să ne îndeplinim rapid și pe deplin angajamentele luate. Adică livrarea de blindate pe câmpul de luptă și asigurarea că soldații ucraineni beneficiază de pregătire, piese de schimb și sprijin pentru mentenanţă de care au nevoie pentru a utiliza aceste noi sisteme, cât mai curând posibil”.

Citește mai mult la Observator News.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor