logo
RNTV Live

Amenzi de 700.000 de lei pentru companiile feroviarede la ANPC pentru condiţiile din vagoane

cfr
Dumitrache Catalina

În urma unor controale realizate la companiile feroviare, ANPC a dat amenzi de aproape 700.000 de lei.

Numărul dat de amenzi date de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este de 89.

De asemenea, 27 de operatori economici, în urma verificărilor, au fost opriți temporar de la funcționare pentru grave nereguli. Aceștia provin din județele Prahova, Caraș Severin, Vaslui, Olt, Dolj, Vâlcea, Covasna, Harghita, Mureș, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Cluj, Vrancea, Galați și Buzău.

În primele 4 luni ale acestui an Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) o campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legislației în domeniu, în ceea ce privește serviciile oferite consumatorilor la desfășurarea activității în transportul feroviar. Sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, echipele de control din întreaga țară au verificat 109 operatori economici.

Sancțiunile au fost urmat în urma abaterilor constatate, care țin de condiții igienice necorespunzătoare a garniturilor de tren.

Geamuri și uși de acces cu fisuri, cotiere defecte cu partea metalica neacoperită, tapițeriei inexistentă sau deteriorată, perdele de protecție pătate și murdare: toate acestea se găseau în vagoanele pe care le foloseau zilnic sute de călători.

Nici grupurile sanitare nu erau sigure pentru călători. Pasagerii trebuiau să folosească toalete neigienizate sau igienizate parțial, ce degajau un puternic miros de dejecții, cu pisoare defecte, fără produse de igienă, cu vase de wc fără capac și fără apă.

Conform Mediafax, ANPC a sesizat , pe lângă toate neregulile din interior, că siguranța călătorilor era pusă în pericol încă de pe peron, acolo unde se găsesc coșuri de gunoi ruginite, porțiuni denivelate cu armătura de metal ieșită prin beton-la vedere, folosirea unui număr insuficient de scaune pe peron cele existente fiind și deteriorate.

În plus, este nelipsită și neafișarea informațiilor corecte și complete la ghișeele de bilete, prezentarea unor tarife în moneda euro, fără a fi afișat cursul de schimb valutar al BNR, precum și informare incompletă cu privire la reclamațiile consumatorilor.

Sursă: Antena3

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor