logo
RNTV Live

Alpinist rănit grav în Munții Bucegi! Acțiunea de salvare este extrem de periculoasă

salvare-de-pe-munte-5
Dumitrescu Vlad

Acţiune de salvare extrem de periculoasă pentru salvamontiştii prahoveni! Aceştia au fost chemaţi să recupereze un alpinist care a căzut, într-o zonă greu accesibilă din Munţii Bucegi. Potrivit primelor informaţii sunt că bărbatul are fracturi la mâini şi picioare.

Acțiunea se derulează în Hornul din Peretele Costilei şi este considerată deosebit de grea și periculoasă, potrivit informaţiilor transmise vineri de reprezentanţii Serviciului Salvamont Prahova.

”Un bărbat de 61 de ani din București a căzut astăzi în Bucegi și a suferit mai multe fracturi la membrele superioare și inferioare. Acesta se afla la escaladă cu un prieten în Hornul din Peretele Costilei, când a cedat un piton și victima a căzut în coardă, izbindu-se de perete. O echipă de salvamontiști a intervenit deja și în câteva momente va ajunge la ei”, se arată scris pe pagina de Facebook a Salvamont Bușteni.

Se încearcă ajungerea cu un elicopter pentru acordarea primului ajutor și extragerea din perete.

FOTO cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor