Ministra Justiției și senatoarea PNL, Alina Gorghiu, a declarat marți că în momentul în care va avea loc revizuirea Constituției, aspect pe care îl consideră necesar, ar trebui să fie modificat și textul Legii fundamentale astfel încât parlamentarii care trec de la un partid la altul să-și piardă mandatul în Legislativ sau să poată fi supuși unui referendum prin care populația să decidă dacă doresc schimbarea acelui parlamentar. Gorghiu susține că parlamentarii care migrează între formațiuni politice pentru a obține locuri eligibile sau alte beneficii sunt „trădători și oportuniști”.

„Există astfel de reguli pentru primari, care nu pot părăsi funcția în timpul mandatului, deoarece își pierd mandatul. Din păcate, la nivelul parlamentarilor, Constituția îi împiedică, dar una dintre obsesiile mele este ca, în momentul în care se va face revizuirea Constituției – la un moment dat aceasta va fi necesară – să modificăm textul constituțional pentru a permite pierderea mandatului sau organizarea unui referendum atunci când un parlamentar decide să părăsească un partid și să adere la altul”, a declarat Alina Gorghiu în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Dâmbovița.

Senatoarea PNL a subliniat că este membră a acestui partid de peste 20 de ani și că, în cazul în care ar pleca, înseamnă că „s-ar fi supărat grav” și ar opta pentru pensionare, nu pentru afilierea la un alt partid. Ea a adăugat că, în opinia sa, parlamentarii care migrează între partide în căutarea unor locuri eligibile sau alte beneficii sunt „trădători și oportuniști”.

„Vă vorbesc în calitate de persoană care a fost în același partid timp de peste 20 de ani, iar dacă vreodată aș părăsi acest partid, înseamnă că m-aș fi supărat grav pe el și aș opta pentru pensionare, nu pentru trecerea la un alt partid. Pentru mine, încrederea celor care m-au votat este mult prea importantă pentru a mă alătura, în numele unui mandat în plus, altui partid politic. Consider că această migrație este un oportunism care emană un miros neplăcut și nu îl susțin. Nu sunt indulgentă cu cei care aleg să părăsească un partid și să se alăture altuia cu câteva luni înainte de alegeri, pentru că găsesc ușor locuri pe lista altui partid care pot fi mai atractive decât cele oferite de partidul lor. Îi consider trădători și oportuniști”, a concluzionat Alina Gorghiu.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *