logo
RNTV Live

Alianţa Română a Universităţilor de Ştiinţă şi Tehnologie: Este necesară suplimentarea locurilor la admitere

snspa-2-960×517
Andrei-Vlăduț Gușter

Solicitare din partea Alianţa Română a Universităţilor de Ştiinţă şi Tehnologie (ARUST) pentru suplimentarea locurilor la admitere şi finanţarea „corespunzătoare” a învăţământului superior tehnic şi de arhitectură.

În urma unui comunicat de presă, ARUST anunță elaborarea unui Program Strategic de Cercetare în domenii prioritare şi lansarea unei noi competiţii naţionale de granturi de cercetare finanţate de către universităţile membre. Această competiție este organizată cu scopul de „a stimula” activitatea ştiinţifică a cadrelor didactice şi cercetătorilor.

ARUST solicită Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării corelarea criteriilor de eligibilitate cu domeniul cererii de finanţare, în condiţiile anunţării unor noi competiţii de proiecte din cadrul Planului Naţional de Cercetare-Dezvoltare-Inovare IV.

Reprezentanții ARUST: „ARUST va continua să lucreze cu toţi actorii relevanţi pentru a promova şi sprijini educaţia tehnică şi cercetarea în România, asigurând astfel o dezvoltare durabilă a acestui sector vital pentru economie şi societate.”

Membrii alianței sunt următorii: Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor