logo
RNTV Live

Alexandru Rafila informează că în ultima săptămână numărul cazurilor de gripă a înregistrat o scădere de până la 15 la sută

gripa-temperatura-nas-infundat-4
Dudau Andreea Valentina

Potrivit lui Alexandru Rafila, numărul cazurilor de gripă a înregistrat o scădere de până la 15% în ultima săptămână. El speră că până la sfârșitul lunii februarie vom ajunge la niște valori care să fie gestionabile!

Duminică după-amiază, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că numărul cazurilor de gripă a înregistrat o scădere cu 15% în ultima săptămână. El a subliniat speranța că până la sfârșitul lunii februarie se va ajunge la niște valori care să poată fi gestionate fără probleme.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit că numărul virozelor s-a menținut constant în ultima săptămână, în timp ce cazurile de gripă au înregistrat o scădere semnificativă. El a subliniat că speră ca până la finalul lunii februarie să se ajungă la valori care să permită gestionarea situației fără dificultăți. Rafila a explicat că în ultimii ani, circulația intensă a virusurilor gripale a fost influențată de ridicarea restricțiilor anti-COVID.

“Numărul de viroze respiratorii a rămas stabil. Este aproape identic cu săptămâna anterioară, în timp ce cazurile de gripă au scăzut semnificativ, cu 15 la sută. Începând deja cu gripa, vom vedea o scădere a cazurilor și la viroze. Sperăm că până la sfârșitul lunii februarie vom avea o situație mai ușor de gestionat”, a declarat ministrul Rafila. El a subliniat că restricțiile ridicate în ultimii ani au dus la creșterea circulației virusurilor gripale, iar vaccinarea este esențială pentru a preveni răspândirea bolii.

Rafila a evidențiat și scăderea interesului pentru vaccinarea antigripală în România, precizând că performanța este sub așteptări. Cu toate acestea, a subliniat că vaccinarea rămâne cea mai bună metodă de protecție împotriva gripei. Potrivit lui Rafila, numărul deceselor cauzate de gripă este mult mai mic decât cel asociat COVID-19, dar vaccinarea este esențială pentru protejarea celor mai vulnerabile categorii.

Întrebat dacă a fost afectat de gripă în această iarnă, ministrul a menționat că nu, deoarece se vaccinează împotriva gripei în fiecare an. În concluzie, Rafila a subliniat importanța vaccinării și necesitatea continuării eforturilor pentru controlul răspândirii gripei în comunitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor