logo
RNTV Live

Ploieşteni cu care ne mândrim: Alexandra Denisa Stoian

Alexandra Denisa Stoian
Mihai Constantinescu

Rubrica ”Ploieşteni cu care e mândrim” de pe pagina oficială a Primăriei municipiului nostru a fost completată cu o nouă persoană ce ne face cinste. Este vorba despre Alexandra Denisa Stoian

Alexandra Denisa Stoian este- gimnastă! Un talent înnăscut care, dintr-o aparentă fragilitate, a dezvăluit, delicat, o grație de zeiță. Panglica, mingea sau cercul prind viață odată cu mișcările de-a dreptul magice, astfel încât nu mai știi dacă acea apariție, plină de grație, pe care o vezi rostogolindu-se sau plutind, este sau nu reală. Minutele de încântare oferite sfidând, parcă, legile fizicii, ascund o muncă titanică și o voință de fier, ambele dublate de dorința uriașă de a fi, mereu, cea dintâi. Ea este Denisa Stoian, ploieșteanca născută la data de 14 martie 2003 și legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, secția de gimnastică ritmică. Din anul 2013 este componentă a Lotului Național.

Debut

A început gimnastica ritmică la 1 februarie 2008, cand încă nu împlinise cinci ani și, după mii de ore de antrenament și un parcurs caracterizat de voință și seriozitate, multipla medaliată națională și internațională a reprezentat România atât la două ediții ale Campionatelor Europene de Junioare: Holon – Israel, în 2016 și Guadalajara – Spania, în 2018, cât și la Gimnaziada din același an, 2018, de la Marakesch – Maroc.

Vârful de formă îl atinge prin calificarea României la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires – Argentina, reușită obținută în turneul de calificare de la Moscova unde a și câștigat medalia de argint în concursul pe echipe. O performanță remarcabilă, atinsă grație pregătirii, la Clubul Municipal Ploiești, sub îndrumarea inimoasei și talentatei antrenoare Simona Puiu, sfidând, parcă, condițiile de pregătire, știut fiind faptul că, din păcate, în România, gimnastica ritmică nu deține o sală proprie în care să centralizeze pregătirea componentelor lotului național.

Recunoașterea valorii sale nu a întârziat să apară, astfel încât Federația Română de Gimnastică Ritmică a nominalizat-o ca fiind una dintre cele mai bune gimnaste ale anului, în perioada 2014-2018, iar Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Prahova a inclus-o în clasamentul celor mai buni sportivi ai județului în anul 2018.

Timp de trei ani, în perioada de juniorat, a fost bursiera Fundației Olimpice Române.Denisa a obținut, în competițiile oficiale naționale și internaionale, nenumarate medalii, reprezentând cu onoare România pe patru din cele șapte continente ale lumii, gimnastica ritmică devenind, prin ea, un vrednic ambasador al municipiului Ploiești.În prezent, își continuă pregătirea la club, ca senioară, anul trecul obținând două medalii de bronz – la cerc, în Campionatele Naționale și la Individual Compus, în Cupa României.

Anul acesta va susține examenul maturității, bacalaureatul, după care își dorește să devină antrenoare în orașul care a consacrat-o.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor