logo
RNTV Live

Alertă meteo în România: Ger și intensificări ale vantului

Vreme geroasă şi precipitaţii! ANM a emis informare meteo
Erika Stoica

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis alerte meteorologice pentru Romania, anunțand o perioadă de ger cumplit și intensificări ale vantului în anumite regiuni ale țării. Fenomenele extreme vor afecta multiple zone, impunand precauții sporite pentru locuitori.

Perioada de alertă se întinde între 9 ianuarie, ora 10, și 11 ianuarie, ora 10. Principalele fenomene vizate sunt gerul năprasnic și intensificările ale vântului, cu un nou cod galben emis pentru anumite zone.

În ceea ce privește temperaturile, vremea va fi rece în întreaga țară, cu o accentuare a frigului în noaptea de marți spre miercuri, în special în regiunile nordice, centrale și estice. Minimele termice vor coborî până la -21…-20 de grade Celsius în estul Transilvaniei. În noaptea de miercuri spre joi, gerul se va resimți mai ales în est și centru, cu temperaturi de până la -16…-15 grade în estul Transilvaniei.

Simultan, un nou cod galben a fost emis pentru sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, valabil între 9 ianuarie, ora 10, și 9 ianuarie, ora 23. Aici, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h, fiind asociat și cu ninsori slabe în anumite perioade.

Pe litoral, vântul va continua să prezinte intensificări, în special în noaptea de marți spre miercuri. Locuitorii din zonele afectate sunt sfătuiți să adopte măsuri de precauție, să evite deplasările inutile și să se informeze constant despre evoluția condițiilor meteorologice. Autoritățile recomandă utilizarea echipamentului de protecție împotriva frigului și a vântului, precum și verificarea stării drumurilor înainte de a porni la drum.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor