logo
RNTV Live

ALERTĂ în magazinele din România: produse dăunătoare!

img (6)
Ștefan Petre

Alertă în magazinele din România, unde numeroase produse au fost semnalate ca fiind dăunătoare sănătății. Șampoanele, deodorantele și săpunurile sunt principalele utilități cu un risc chimic mare, punându-ne în pericol viața. Pe listă întâlnim de asemenea produsele electrocasnice mici.

Articole cosmetice și de igienă au fost găsite în neregulă într-un magazin din România. S-a descoperit că săpunul lichid, un șampon, dar și trei deodorante conțineau o substanță interzisă în mod obișnuit la astfel de produse. Această substanță dăunează în principal sistemului reproducător, dar poate provoca și iritații la nivelul pielii.

„Un alt caz interesant a fost cel al unui uscător de păr ce a fost semnalat cu alertă de arsură şi incendiu. Mai exact, persoanele care îl folosesc pot avea parte de arsuri la nivelul scalpului, dar acel uscător de păr putea provoca inclusiv un incendiu din cauza cablului care nu a fost bine izolat de producător. Cele mai multe alerte au fost semnalate în cazul articolelor pentru copii: biberoane, jucării, cărucioare, dar şi haine pentru cei mici. Aceste produse se regăsesc în special în zone nereglementate, nu în supermarketuri”, spune un reporter Observator.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor