logo
RNTV Live

Alertă! A fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană în Prahova

focare sursă foto Olt Alert
Mihai Constantinescu

Nou focar de pestă porcină în Prahova

Alertă! A fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană în Prahova

Autorităţile locale prahovene sunt din nou în alertă după ce a fost descoperit şi confirmat un nou focar de pesteă porcină africană. Centrul local de combatere a bolilor Prahova s-a reunit ieri pentru a aproba hotărârea privind aplicarea planului de măsuri pentru combatarea focarului într-o gospodărie din satul Olarii Vechi, comuna Olari.

Acesta a fost descoperit după 40 de zile în care nu a mai apărut niciun focar nou.

Potrivit Prefecturii Prahova. în gospodăria în care a fost depistat focarul, inspectorii DSVSA Prahova au găsit doi porci bolnavi, iar analizele de sânge, au ieșit pozitiv la pestă porcină africană. Imediat s-a procedat la uciderea în focar a celor 13 suine pe care îi deținea cetățeanul și s-a făcut ucidere preventivă a încă trei suine din două gospodării învecinate.

Până în acest moment, în județul Prahova au fost confirmate 44 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și încă 8 focare la porci mistreți, pe fonduri de vânătoare.

Cetățenii care cresc suine în gospodărie sunt rugaţi să anunțe medicul veterinar din localitate îndată ce constată că animalele sunt apatice, nu mai mănâncă, beau multă apă, au febră mare, au scaune diareice și zac.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor