logo
RNTV Live

Aleix Espargaro a anunțat că se retrage din competițiile de MotoGP

espargaro-tw
Dudau Andreea Valentina

La vârsta de 34 de ani, spaniolul Aleix Espargaro a anunțat că se retrage din lumea MotoGP/Decizia sa a fost făcută publică în cadrul unei conferințe de presă desfășurate joi, cu doar două zile înainte de startul Grand Prix-ului de la Catalunya/Acest eveniment este deosebit de semnificativ pentru Espargaro, originar din Granollers, situat la mai puțin de 10 km de circuit!

Veteran al scenei motociclistice, cu 242 de curse la activ, Espargaro a acumulat trei victorii în Marele Premiu și a obținut cel mai bun rezultat al său în clasamentul piloților în 2022, clasându-se pe locul patru, în timp ce Francesco Bagnaia a câștigat primul său titlu, în detrimentul lui Fabio Quartararo.

“Am dat tot ce am avut mai bun”, a declarat spaniolul în conferința de presă. “Ultimele două sau trei sezoane au fost incredibile, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am decis să mă opresc. Pentru mine, este suficient”.

Spaniolul a experimentat totul în cariera sa: echipele private, cu Pramac (2009-2010), NGM Mobile (2014) și Gresini (2017-2021); categoria fostă CRT – motociclete mai puțin puternice și mai apropiate de categoria Superbike – cu Aspar, colaborând în special cu francezul Randy de Puniet; și constructorii, cu Suzuki (2015-2017) și, recent, Aprilia din 2021.

Espargaro va lua adio de la finalul sezonului, la ultima etapă a campionatului, Marele Premiu de la Valencia, pe 17 noiembrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor