logo
RNTV Live

ALARMANT/ Sute de copii din Prahova, neglijaţi, bătuţi ori violaţi chiar de proprii părinţi

copil batut
rnews

Sute de copii prahoveni abuzaţi chiar de proprii părinţi. Conform unei statistici a DGASPC Prahova, de la începutul anului până în prezent, la numărul unic de urgenţă 983, au fost primite 314 sesizări cu privire la părinţi care îşi neglijează sau îşi abuzează sub diverse forme copiii.

Cel mai recent caz care a intrat în atenţia celor de la DGASPC  este cel al unor frăţiori din Puchenii Mari, bătuţi crunt chiar de către cea care le-a dat viaţă. Fetiţa cea mare, a fost filmată în timp ce povestea calvarul la care este supusă. Cu trupul plin de vânătăi, copila a mărturisit că tot ce îşi doreşte este să fie luată de lângă mama ei.

“Am intervenit şi am scos fetiţa din acea familie. Am văzut şi noi acea înregistrare  şi am dispus măsuri urgente. Copila a ajuns într-un centru de plasament acum. Pe fratele mai mic încă nu l-am putut lua, însă familia este atent monitorizată”  a spus Mihaela Şindilă, director executiv adjunct, DGASPC Prahova.

De la începutul anului, în Prahova fost semnalate 233 de cazuri de neglijenţă, 40 de cazuri de abuz fizic, 26 de abuz psihic, 13 de abuz sexual şi două cazuri de exploatare prin muncă a minorilor.

Autorităţile au intervenit, iar acolo unde a fost nevoie, s-a luat măsura retragerii minorului din familie şi plasarea acestuia în grija statului.

foto ilustrativă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor