logo
RNTV Live

Ajutor de aproape 200 de milioane de euro este solicitat de UE pentru formarea de militari ucraineni

Accident la ieşirea din Buşteni/ sursă foto Gorjeanul
Tudor Teodora

Marţi, Uniunea Europeană a anunţat un ajutor adiţional de aproximativ 200 de milioane de euro pentru instruirea militarilor ucraineni, ceea ce a dus la o creştere a bugetului total al acestei misiuni la 255 de milioane de euro, conform informaţiilor furnizate de AFP prin intermediul Agerpres.

La finalul unei întâlniri la Bruxelles cu ministrul afacerilor externe ucrainean Dmitro Kuleba, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat că aproximativ 34.000 de soldaţi ucraineni au beneficiat deja de această misiune de formare.

De-a lungul timpului, Uniunea Europeană a alocat deja 27 de miliarde de euro pentru sprijinul militar acordat Ucrainei. Cu toate acestea, Borrell a subliniat necesitatea de a face mai mult şi mai rapid în acest sens.

Cu toate acestea, Uniunea Europeană întâmpină dificultăţi în eliberarea unor noi finanţări pentru a asista Ucraina în contextul conflictului armat. Propunerea lui Borrell de a aloca 20 de miliarde de euro pe o perioadă de patru ani este blocată de rezervele unor ţări europene faţă de plata unor sume mai mari, la fel ca şi propunerea de 50 de miliarde de euro destinată consolidării sprijinului european pentru Ucraina.

Ministrul afacerilor externe ucrainean, Kuleba, a declarat că este necesar să se continue eforturile pentru a mobiliza capacităţile europene şi pentru a contracara încercările Rusiei de a distruge Ucraina şi, implicit, Europa.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor