logo
RNTV Live

Ajutor de 1.900 de euro prin programul ,,Prima conectare”!

sursă foto Click
Dumitrache Catalina

Va începe programul Prima Conectare. Acesta este un nou program de sprijin pentru persoanele vulnerabile din România, participanții pot beneficia de ajutorul de 1.900 euro.

O finanțare de aproape 2.000 euro poate veni în ajutorul persoanelor cu venituri reduse, pentru a-și racorda casele la rețelele publice de apă și canalizare.

Doar persoanele care îndeplinesc anumite condiții se pot înscrie în acest program, printre care media veniturilor bănești nete lunare să fie sub 3.000 lei, să aibă domiciliul într-o gospodărie nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă sau de canalizare și să își exprime acordul cu privire la participarea în cadrul programului.

Practic, măsura vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse.

Banii pot fi ceruți doar prin intermediul operatorilor de apă și canalizare, suma maximă ce poate fi obținută de un operator pentru branșarea unei fa unei gospodării fiind de aproape 9.350 lei, până spre sfârșitul lunii iunie, potrivit unui anunț recent al Administrației Fondului pentru Mediu.

Operatorii pot cere bani de stat într-o nouă rundă de atragere de fonduri pentru programul prima conectare, astfel încât ulterior să poată face branșarea solicitanților la rețelele de apă și canalizare. 

Sursă: Antena3CNN

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor