logo
RNTV Live

AJUTĂ TURCIA! DONEAZĂ SÂNGE!

Barbuceanu Nicoleta

”Ajută Turcia! Donează sânge!” Este mesajul transmis de Ministerul Sănătății. Reprezentanții instituției au luat, în acest scop, decizia de a prelungi programul Centrelor de Transfuzie Sanguină, inclusiv al celui de la Ploiești.

Programul cu publicul la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești a fost prelungit cu trei ore, până la ora 17.00. Astfel, sunt așteptați toți cei care vor să doneze sânge pentru a ajuta răniții în urma cutremurelor din Turcia. Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești organizează periodic și campanii mobile, pentru un stoc cât mai mare de sânge. Una dintre ele este programată chiar mâine, la Urlați.

Donator de sânge poate fi orice cetăţean român cu domiciliul în România sau orice cetăţean al Uniunii Europene care are reşedinţa în România. Acesta trebuie să fie în deplină stare de sănătate, să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani și o greutate de peste 50 de Kilograme. Este important să nu consume grăsimi sau alcool cu 48 de ore înainte de donare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor