logo
RNTV Live

Ajută Metrorex oamenii nevăzători?

CAF – TREN DE METROU
Pantazi Bianca

Rador transmite că Metrorex a început să instaleze panouri tactile pentru nevăzători. Totodată, va fi lansată o aplicație care semnzlează că în apropiereeste o stație de metrou, pentru telefoanele mobile.

Din București, toate cele 63 de stații de metrou, vor avea panouri tactile pentru nevăzători, pentru ca trasportul cu metroul să fie pentru călătorii cu deficiențe de vedere mai accesibil s-a format acest sistem de semnalizare și orientare. Pe jos pe peroane și la intrările în stații se vor monta panouri de inox cu ghidaj și semnalistică specifică Braille.

Gabriel Mocanu, director de infrastructură și sisteme la Metrorex, a explicat că „Au început deja lucrări în 14 staţii. Astăzi s-a predat amplasamentul pentru încă patru staţii de metrou. În etapa imediat următoare se va realiza o staţie-pilot la staţia Piaţa Iancului, care este în apropierea Asociaţiei de nevăzători, care va fi dotată în premieră şi cu acele panouri interactive. În momentul în care se ajunge în zona staţiei de metrou, pe o rază în jur de circa 50 până la 80 de metri, persoana respectivă va primi un semnal pe telefon”.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, iar lucrările se fac la sfârşitul programului de circulaţie şi durează până în iulie.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (17) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor