logo
RNTV Live

Ai pregătit umbrela? De azi, plouă în toată țara! Zone sub cod portocaliu

meteorologii avertizează
Ciprian Radu

De azi, plouă în toată țara! Zone sub cod portocaliu

Meteorologii anunță precipitații însemnate cantitativ în toată țara. Pentru unele zone, a fost deja emis cod portocaliu. 

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod portocaliu de ploi abundente. Intra în vigoare de azi, de la ora 12:00, și este valabil până marți, 24 octombrie, ora 18:00.

Vor fi afectate zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița. 

În intervalul menționat, în zonele respective, cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 50…60 l/mp și izolat 80 l/mp.

O altă avertizare, de tip cod galben, intră în vigoare de luni de la ora 10:00 și este valabilă până marți la ora 23:00. Vor fi ploi însemnate cantitativ și vânt puternic.

Din dimineața zilei de luni, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În Oltenia,cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Zona de nord a județului Prahova se află sub cod galben.

Sursa: Digi 24

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor