logo
RNTV Live

Ai 9 milioane de euro? Poți cumpăra 200.000 de metri pătrați chiar în Ploiești

upetrom 1 mai (Large)
Oana Stoica

De la afaceri de milioane de euro, la datorii de sute de milioane

Fosta Uzină 1 Mai a fost întotdeauna un simbol al Ploieștiului. Pe uriașa platformă au lucrat zeci de mii de ploieșteni și prahoveni.

Mai mult, aici s-au fabricat echipamente petroliere, utilaje pentru extracție și construcții, care au ajuns în toată lumea.

Acum 11 ani, aflată în plin declin, Uzina 1 Mai a fost cumpărată de magnatul Gabriel Comănescu. Atunci și-a schimbat și denumirea, fiind cunoscută acum drept Upetrom 1 mai Ploiești.

La începutul lui august 2017, Comănescu a cerut în instanță insolvența Upetrom. Motivul a fost unul temeinic: datorii de peste 250 de milioane de euro.

Și asta chiar dacă cifra de afaceri pe anul trecut a fost undeva la aproximativ 6,5 milioane de euro. Pierderile au fost însă covârșitoare și s-au adunat an de an.

Upetrom 1 Mai SA a intrat în insolvenţă, după şapte ani de pierderi consecutive. PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPUR a fost desemnat administratorul judiciar al societăţii deţinute de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

http://www.economica.net/miliardarul-comanescu-trimite-upetrom-1-mai-in-insolventa-dupa-7-ani-de-pierderi-datoriile-se-ridica-la-240-milioane-de-lei_142340.html#ixzz4qqRaBRup

O afacere imobiliară de milioane de euro

Odată cu insolvența, Upetrom a devenit interesată pentru specialiștii din imobiliare. Platforma Upetrom se întinde pe o suprafață impresionantă: 650.000 de metri pătrați, dar numai 100.000 au mai fost utilizați în ultima perioadă.

Pe restul zecilor de hectare se află hale și clădiri în ruină. Terenul se va vinde însă pe bucăți, estimează specialiștii în tranzacții imobiliare.

Chiar s-au făcut estimări, iar un metru pătrat de teren aparținând Upetrom se poate vinde undeva la 45 de euro.

Reprezentanții companiei au declarat recent că se află în negocieri pentru vânzare a 20 de hectare. Adică o tranzacție de aproximativ 9 milioane de euro.

Conform www.wall-street.ro, Gabriel Comănescu este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România.

În urma investițiilor firma acestuia a ajuns să dețină opt platforme de foraj și 13 nave. Gabriel Comănescu și-a extins afacerea după ce a cumpărat de la Petrom șase platforme de foraj pentru care a dat suma de 150 de milioane de dolari.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor