Agricultura eco prinde tot mai mult teren în Prahova, ca şi pe întreg teritoriul ţării de altfel. Ultimul trend în domeniu este cel al legumelor bio.
În Prahova sunt în acest moment peste 70 de producători ecologici, cei mai mulți din domeniul apicol. Există însă fermieri care produc ecologic cereale, legume sau fructe. Iar specialiștii Direcției Agricole spun că numărul celor care produc ecologic în județul nostru, este în creștere.
Agricultura eco presupune ca producătorul să nu stropească legumele cu ceva artificial ci doar cu preparate naturale şi nici îngrăşăamintele solului nu pot fi decât naturale. Produsul finit trebuie să fie şi el tot natural fără coloranţi şi alte substanţe adăugate.
Beneficii agricultura eco
Producţia ecologică aduce o serie de beneficii importante: câmpurile cultivate în mod ecologic prezintă cu circa 30% mai multă biodiversitate, animalele crescute în mod ecologic se bucură de un grad mai mare de bunăstare şi primesc mai puţine antibiotice, fermierii ecologici au venituri mai mari şi sunt mai rezilienţi, ca să nu mai vorbim de beneficiile aduse consumatorilor.
În românia, suprafața totală pe care se practică agricultură ecologică a crescut cu 19,4%, în 2020 față de anul anterior, ajungând la 471.928 hectare. Suprafața certificată ecologic a crescut cu 28%, la 270.656 hectare în 2020, reiese din datele transmise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale(MADR), potrivit profit.ro.
Vezi şi https://republikanews.ro/buncarul-de-sub-municipiul-ploiesti/
Vezi şi https://republikanews.ro/cornu-fluidizare-trafic-4-benzi/
Vezi şi https://republikanews.ro/bolnavii-din-spitale-mai-bine…/
Vezi şi https://republikanews.ro/un-barbat-din-marea-britanie-a…/
Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro