logo
RNTV Live

Află mai multe despre cărțile digitale și beneficiile aduse de acestea

kindle
Constantin Corina

Cărțile electronice pot fi citite pe telefon, tabletă, computer sau e-reader. Asadar, care sunt beneficiile pe care ni le pot aduce cartile digitale?

  1. Nu va trebui să mergeți foarte departe pentru a împrumuta cărți electronice. Odată ce cartea dvs. electronică este disponibilă, o puteți descărca 24 de ore din 24, în orice zi a anului, totul din confortul propriei case.
  1. Fără taxe de întârziere
    – Cărțile dvs. electronice se vor returna automat după perioada de împrumut și, cea mai bună parte este că nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la taxele de întârziere.
  2. Citiți oricând, oriunde
    – Dacă îți place să citești din mers, poți să iei cu tine întreaga bibliotecă — cu autobuzul, trenul sau avionul; sau chiar să stea la coadă la magazinul alimentar.
  3. Un dispozitiv, multe cărți
    – Dacă nu ești sigur ce carte să împachetezi, cărțile electronice elimină nevoia de a alege o carte în locul alta pentru a o purta cu tine. Cărțile electronice sunt portabile și ușoare, ceea ce facilitează transportul a aproximativ 100, chiar și 1000 de cărți simultan pe dispozitivul mobil, tabletă, e-reader sau laptop.
  4. Un dicționar la îndemână
    – Cu multe cărți electronice, puteți utiliza funcția de dicționar încorporată pentru a defini un cuvânt necunoscut. Pe majoritatea dispozitivelor, puteți face acest lucru apăsând lung cuvântul pe care doriți să îl căutați.
  5. Căutați în câteva secunde
    – Cu multe cărți electronice, aveți posibilitatea de a căuta într-o carte întreagă în câteva secunde. Căutați cu ușurință informații într-o carte electronică, în loc să întoarceți pagină după pagină pentru a găsi ceea ce căutați.
  6. Personalizați modul în care citiți
    – Când citiți o carte electronică, puteți ajusta dimensiunea textului pentru a fi atât de mică sau cât de mare doriți. Veți avea, de asemenea, opțiuni pentru a ajusta alte setări, cum ar fi marginile, spația dintre linii, stilul fontului, luminozitatea și multe altele.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui e-reader este unul evident – este fără hârtie. O singură tonă metrică de hârtie necesită aproximativ 17 copaci – o medie de 59 de kilograme de hârtie per copac. Dacă presupunem că o carte medie de 400 de pagini cântărește aproximativ 600 de grame, un copac poate genera puțin sub 100 de cărți.

Sursa: halifaxpubliclibraries.ca

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor