Află care este animalul ce a fost redescoperit după 60 de ani! Acesta se credea dispărut din 1961

1801
Constantin Corina

Oamenii de știință au redescoperit o specie de mamifer pierdută de mult timp, descrisă ca având ţepii unui arici, botul unui furnicar și picioarele unei cârtițe, în Munții Ciclopi din Indonezia, la mai bine de 60 de ani după ce a fost înregistrată ultima dată.

Echidna cu cioc lung, numită în onoarea naturalistului britanic David Attenborough, a fost surprinsă de camera pentru prima dată din 1961. Acest lucru a avut loc în ultima zi a unei expediții de patru săptămâni conduse de oamenii de știință de la Universitatea Oxford, în iunie și iulie.

După ce a coborât din munți spre încheierea expediției, biologul James Kempton a descoperit imagini cu această mică creatură navigând prin subarbustul pădurii pe ultimul card de memorie preluat de la peste 80 de camere la distanță.

„A existat un mare sentiment de euforie și, de asemenea, ușurare după ce a petrecut atât de mult timp pe teren fără nicio recompensă până în ultima zi”, a spus el, descriind momentul în care a văzut pentru prima dată filmarea împreună cu colaboratorii grupului de conservare indonezian Yappenda.

Sursa foto: Profimedia Images

„Le-am strigat colegilor mei care mai rămăseseră… și le-am spus „am găsit, am găsit” am fugit de la birou în camera de zi și i-am îmbrățișat pe băieți.”

Echidnale își împărtășesc numele cu o creatură din mitologia greacă jumătate femeie, jumătate șarpe și au fost descrise de echipă ca fiind timizi, locuitori nocturni în vizuini, care sunt notoriu de greu de găsit.

„Motivul pentru care pare atât de diferit de alte mamifere este că este un membru al monotremelor, un grup de ouă care s-a separat de restul arborelui vieții de mamifere acum aproximativ 200 de milioane de ani”, a spus Kempton.

Specia a fost înregistrată științific o singură dată înainte, de către un botanist olandez în 1961. O specie diferită de echidna se găsește în toată Australia și în câmpia Noua Guinee.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor