logo
RNTV Live

Adrian Dobre se apără pe facebook. Îi recomandăm organele abilitate

adrian dobre politia locala
rnews

Administrație pe facebook

Republika News a preluat zilele trecute, din presa locală, un articol despre un denunț făcut de către  un inspector RASP la Direcția Națională Anticorupție care îi vizează pe primarul Adrian Dobre, pe city managerul Teodora Marin și pe directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță.

La o zi distanță, primarul oferă un drept la replică pe propria pagină de facebook în care se apără precizând ca  articolul este “unul vizibil defăimător și calomnios”

Precizăm pe această cale că redacția noastră nu poate trece cu vederea un astfel de denunt si îi amintim domnului primar că acuzațiile nu sunt făcute de către noi, ci de către UN ANAGAJAT care se află în subordinea dumnealui.

Totodată, considerăm că este de interes public o informație conform căreia primarul este acuzat de luare mită, iar obligația ziarului nostru are datoria de a informa obiectiv oamenii și vom încuraja de fiecare dată persoanele care vor avea curajul să denunțe faptele ilegale care au loc la nivelul administrației locale.

Pentru a contesta acest denunt, îi recomanăm domnului primar să se adreseze organelor abilitate și nu fanilor de pe retelele de socializare.

Pentru că ÎNTOTDEAUNA Republika NEWS își respectă cititorii, inclusiv persoanele cu funcții importante din administrația locală, nu vom ezita să publicăm punctul de vedere al primarului Ploiestiului Adrian Dobre.

Iată mesajul scris de către primarul Ploieștiului pe pagina de facebook.

Referitor la articolele publicate în ultimele 12 luni, îndeosebi la cel publicat de republikanews.ro și ziarulincomod.ro, din data de 25 aprilie 2018, “Primarul Ploieștiului, city managerul și directorul Rosal Ploiești, ținta unor acuzații grave într-un denunț trimis DNA: amenințări, șantaj, trafic de influență, luare de mită”, fac următoarele precizări:
Articolul este unul vizibil defăimător și calomnios la adresa mea, a familiei mele şi la adresa reprezentanţilor administraţiei publice, informaţiile prezentate fiind false și neavând niciun corespondent în realitate sau în activitatea mea de zi cu zi.

Materialul menţionat ignoră principiile deontologice definitorii unei investigaţii jurnalistice responsabile: o documentare riguroasă, punctele de vedere ale celor implicaţi, fiind doar o încercare disperată de a aduce prejudicii imaginii mele, precum și familiei mele.�Precizez că mi-am desfășurat întreaga activitate respectând principiului legalităţii şi nu am întreprins niciun demers care să contravină prevederilor legale în vigoare sau interesului general al cetățenilor municipiului Ploiești.
Subliniez faptul că sunt și voi fi un susținător necondiționat al libertății de exprimare, dar nu voi accepta niciodată ca prin articolele tendențioase să se aducă prejudicii de imagine Primăriei Municipiului Ploiești, angajaților instituției și familiei mele.
De asemenea, reamintesc opiniei publice că nu este pentru prima dată când incomod.ro lansează atacuri mincinoase la adresa mea, motiv pentru care deja am acţionat în instanţă redactorii articolelor defăimătoare, în legatură cu conținutul acestora și deformarea opiniei publice. Voi face toate demersurile instituţionale necesare pentru ca cei vinovaţi să răspundă în faţa instanţelor de judecată. În același timp, vreau să precizez că sunt deschis oricărui control din partea autorităților statului vizând activitatea mea de primar.

P.S.

Un comunicat de presă era mult mai profesionist în condițiile în care dumnealui are propriul consilier pe comunicare.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor