logo
RNTV Live

Adrian Dobre despre Nicoleta Crăciunoiu: „Cu astfel de oameni nu se poate lucra într-o instituție publică”

dobre si nicoleta
rnews

Situația a explodat la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, după ce ieri conducerea CSM a anunțat că activitatea a fost suspendată din cauza dificultăților financiare enorme cu care se confruntă, ca urmare a deciziei Nicoletei Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei, de a nu trimite bani către CSM.

Deși mai multe foruri superioare au trimis adrese către Primăria Ploiești prin care atestau legalitatea plăților, Nicoleta Crăciunoiu refuză să dea viza de CFPP. În plus, chiar Înalta Curte de Casație și Justiție a emis o decizie prin care specifică faptul că sportivii pot primi bani în baza contractelor de tip PFA. Direcția Regională a Finanțelor Publice, de asemenea, a trimis o adresă prin care a atestat legalitatea plăților. Curtea de Conturi i-a dat garanția Nicoletei Crăciunoiu că și dacă va fi pe viitor o problemă cu privire la legalitatea plăților, nu ea va răspunde, ci Direcția Juridică, alături de Consiliul Local. Consiliul Local este cel care a bugetat Clubul Sportiv Municipal, prin Hotărâre de Consiliu Local, care trebuie pusă în aplicare de direcțiile din subordinea Primăriei. Dar Nicoleta Crăciunoiu încalcă în acest caz inclusiv o Hotărâre a Consiliului Local Ploiești! Mai mult decât atât, chiar ieri, Direcția Juridică a primăriei a emis adresa nr. 897/01.09.2016, prin care informează Direcția Economică despre faptul că plata serviciilor prestate de sportivii care au contract de tip PFA nu este plată salarială, ci intră la alt capitol, și anume “Materiale și prestări servicii cu caracter funcțional” și, prin urmare, solicită Direcției Economice să efectueze plățile. Dar Nicoleta Crăciunoiu nu vrea să se supună tuturor acestor sesizări.

 

Contactat de reporterii ziarului Incomod, primarul Adrian Dobre a declarat că în continuare se așteaptă răspunsuri care să ateste, încă o dată, legalitatea plăților, astfel încât Nicoleta Crăciunoiu să fie convinsă că trebuie trimită banii către CSM. În plus, edilul a mai precizat că într-o instituție publică nu se poate lucra cu oameni ca Nicoleta Crăciunoiu, care inițial acceptă anumite contracte, iar ulterior sistează plățile.

 

„Știți foarte bine care au fost demersurile pe care le-am făcut în toată această perioadă, am încercat să găsesc o soluție inclusiv demontând anumite supoziții cu privire la posibilitatea de a plăti sau nu PFA-urile și am găsit o serie de decizii ale Înaltei Curți în care nu forma contează, mai ales că acolo se specifică faptul că un sportiv de fapt realizează o profesie liberă. Dar există acest refuz total din partea Direcției Economice. Direcția Juridică și-a exprimat un punct de vedere prin care nu găsește motivele de nerealizare a plății, numai că Direcția Economică în continuare nu dorește să deblocheze această situație. Direcția Juridică vorbește de legalitate, Direcția Economică vorbește de ceea ce înseamnă partea aceasta de regularitate, de viză de control financiar. Măsuri se vor lua în momentul în care aceste lucruri vor rămâne definitive, atunci măsurile se vor lua fără doar și poate. Noi în continuare încercăm să găsim soluții, până în al 15-lea ceas. Mai am discuții cu o serie de oameni din domeniu, mai aștept o adresă care trebuie să vină de la București. Discuțiile încă sunt în acest sens, de a se demonstra legalitatea plăților. Dacă doamna Crăciunoiu refuză în continuare să facă aceste plăți… Nu se poate ca până la un anumit moment să ai o anumită poziție, vizavi de aceste plăți, pentru că, în fond, faptul că s-au schimbat PFA-urile nu schimbă problema, și de la un moment încolo să nu mai plătești. Deci undeva este greșit. Iar cel care greșește trebuie să și plătească. Undeva este o problemă. Nu poți să vii în ultimii ani și să spui că a fost o greșeală și că nu mai faci această greșeală de aici înainte. Oricum, cu astfel de oameni, eu nu cred că se poate lucra într-o instituție publică, oameni care într-o perioadă spun că lucrurile trebuie să meargă într-un fel și apoi trebuie să meargă altfel.”, a declarat Adrian Dobre pentru ziarul Incomod.

 

Pe lângă decizia de a suspenda activitatea clubului, conducerea CSM a anunțat, tot ieri, că-i va face plângere penală Nicoletei Crăciunoiu pentru abuz în serviciu, astfel încât Justiția să stabilească dacă aceasta este vinovată de colapsul financiar în care a ajuns clubul și, în consecință, să răspundă pentru faptele sale.

Sursa: https://www.ziarulincomod.ro/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor