sursă foto turbonef.ro

Sărbățoare mare astăzi! Biserica Ortodoxă marchează, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului. În popor ziua este cunoscută drept Uspenia (termenul slav) şi Sfânta Maria Mare.

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria. Mărturii despre existenţa ei nu sunt decât din secolul al V-lea. Atunci, cand cultul Maicii Domnului începe să se dezvolte foarte mult, mai ales după Sinodul IV Ecumenic, care a hotărât că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu.

Pe 15 august nu se fac urări de „La mulţi ani”, deoarece de Adormirea Maicii Domnului a avut loc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria.

Urări de ”La mulţi ani” se pot face in data de 8 septembrie, adică de Sfânta Marie Mică. În acea zi se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Cei care culeg plante vindecătoare, folosite pentru tratarea sau ameliorarea diferitelor afectiuni, trebuIe să știe că astăzi este ultima zi cand le mai pot culege. După această zi, plantele medicinale nu ar mai avea puteri vindecătoare

De menținat este și faptul că masa de Sfânta Maria Mare nu trebuie să fie extrem de bogată in alimente. Este recomandata cumpătarea, chiar dacă nu mai este zi de post.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *