logo
RNTV Live

Adolescentă salvată la 11 zile de la dezastrul din Turcia

62325000
Ștefan Petre

O tânără de 17 ani a fost salvată de sub dărâmăturile provocate de cutremurele ce au devastat sudul Turciei şi nord-vestul Siriei, conform news.ro.

Numele “celei care nu moare” este Aleyna Ölmez. Tânăra este printre puținii supraviețuitori ce au rezistat violenței seismului din 6 februarie, care numai în Turcia a făcut peste 36.000 de morţi.

Timp de 248 de ore, a rezistat sub dărâmăturile din Kahramanmaraș, Turcia. Un salvator a declarat pentru AFP că adolescenta era conștientă și capabilă să-și închidă și deschidă ochii în momentul salvării, reușind să urmeze instrucțiunile echipajului medical.

Ismail – salvator: „Am fost atât de fericiţi. Să vezi bucuria familiei este incomparabil cu orice altceva.”

Echipa de salvatori este compusă din foarte mulți mineri din diferite oraşe ale ţării, ce lucrează în continuare pentru a găsi supraviețuitori printre ruine.

Ali Akdoga: „Toţi minerii vă vor spune acelaşi lucru: am venit aici în speranţa de a localiza un sunet de la un supravieţuitor. Chiar dacă sunetul pe care îl localizăm este cel al unei pisici, noi vom încerca să o salvăm şi pe ea.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor