logo
RNTV Live

Adolescent de 18 ani, în hipotermie și cu fractură gravă, după ce a căzut de pe o potecă, pe Valea Caraimanului/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Adolescent de 18 ani, în hipotermie și cu fractură gravă, după ce a căzut de pe o potecă, pe Valea Caraimanului.

Un adolescent de 18 ani, în hipotermie și cu fractură gravă, după ce a căzut de pe o potecă, pe Valea Caraimanului. Accidentul s-a petrecut sâmbătă, iar salvamontiștii au luptat aproape 9 ore pentru ca victima să fie coborâtă de pe munte.

Salvamontiștii din Bușteni au salvat viața unui tânăr de 18 ani, aflat în stare gravă după ce a căzut de la o înălțime de peste 100 de metri, pe Valea Caraimanului. Accidentul s-a petrecut sâmbătă. Victima a suferit o fractură deschisă de femur, iar tânărul a fost găsit de salvatori în stare de hipotermie, pentru că a căzut în apă. 18 salvatori montani de la Salvamont Prahova și formația locală Salvamont Bușteni au înfruntat timp de 9 ore, atât cât a durat acțiunea de salvare, condiții meteo nefavorabile, cu ploaie torențială și temperaturi scăzute.

Dupa aproape 9 ore de munca, tânărul de 18 ani a fost coborât cu bine de pe munte si predat unui echipaj de la Ambulanta.

Salvamontiștii din Bușteni atrag din nou atenția asupra inconștienței de care dau dovadă mulți turiști când se aventurează pe trasee, mai ales în condiții de iarnă, fără a avea echipament corespunzător. În unele cazuri, acest lucru poate face diferența între viață și moarte.

Duminică, două tinere care s-au rătăcit în Munții Baiului, din cauza viscolului. Din fericire turistele erau foarte bine echipate şi au rezistat frigului şi condiţiilor meteo nefavorabile. Au fost găsite în zona împădurită şi coborâte cu bine de pe munte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor