Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost interceptat de jandarmii bucureșteni în apropierea Bibliotecii Naționale, având asupra sa mai mult de 200 de pliculețe transparente de tip ziplock, care conțineau un praf alb. El a fost condus la secția de poliție și ulterior prezentat reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), dat fiind vârsta sa.

Potrivit comunicatului emis de Jandarmeria București, evenimentul a avut loc pe 6 octombrie la ora 01:00, atunci când jandarmii, aflați în misiune în zona centrală a capitalei, au observat comportamentul suspect al adolescentului, care părea să fie consumator de substanțe interzise. La vederea jandarmilor, acesta a încercat să evite contactul cu aceștia. După o acțiune rapidă și un control corporal, au fost găsite asupra sa cele 205 de pliculețe transparente, fiecare conținând un praf alb.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile au întocmit actele de sesizare către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București. Deoarece tânărul are doar 16 ani, el a fost predat reprezentanților DGASPC pentru luarea măsurilor corespunzătoare în ceea ce privește protecția și îngrijirea sa.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *