logo
RNTV Live

ADI Deşeuri ar putea avea un nou statut/ VIDEO

Mihai Constantinescu

ADI Deşeuri ar putea avea un nou statut, care să uşureze luarea unor decizii în domeniul salubrităţii. La nivelul municipiului Ploieşti, Consiliul Local l-a mandatat deja pe primarul Volosevici să voteze pentru modificarea de statut.

Vot pentru modificarea statului ADI Deșeuri

În cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul Local Ploieşti l-a mandatat pe primarul Andrei Volosevici să voteze pentru modificarea de statut la nivelul ADI Deşeuri.

Noul statut propus pentru ADI Deşeuri prevede simplificarea procedurii de vot. Astfel, propunerea este ca deciziile privind rezilierea unor contracte de exemplu să poată fi luate cu majoritatea voturilor celor prezenţi. În momentul de faţă, e nevoie de unanimitate atât la prezenţă cât şi la vot. Asta înseamnă că, potrivit actualului statut al ADI Deşeuri, nu se poate lua o decizie de reziliere decât dacă reprezentanţii tuturor localităţilor sunt prezenţi în sală şi votează toţi favorabil.

Astfel de decizii trebuie luate în toate localităţile implicate, după care delegaţii se vor prezenta în Adunarea Generală a ADI pentru votul final.

Acest blocaj s-a văzut odată cu propunerea de reziliere a contractului cu Rosal din sectorul 2-6. Procedura de vot pe această temă a fost amânată luni întregi, din cauza faptului că mai multe administraţii locale nici măcar nu îşi mandataseră reprezentanţii să vină să voteze.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/convoiul-umanitar-a-ajuns-la…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor