logo
RNTV Live

Adevărul crud! Prunci părăsiți imediat după naștere

Dumitrescu Vlad

Sute de copii din Prahova se află sub o măsură de protecție socială după ce  au fost părăsiți de mamele lor imediat după naștere .  Se ajunge în această situație de cele mai multe ori din cauza situației financiare. Sunt, însă, cazuri și de mame minore care își abandonează pruncii imediat după ce nasc, ele la rândul lor fiind niște copile.

Abia se nasc și sunt abandodați de mamele lor. Vorbim despre copiii părăsiți încă din maternitate. Dintre mamele care nu își mai doresc copilașii și îi abandonează imediat după naștere, cele mai multe sunt minore.  Anul trecut, la Maternitatea Ploiești, 177 de fete cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani au născut, iar anul acesta numărul mamelor minore a ajuns la 134.

Când apar astfel de situații, mamele au parte atât de asistență socială, cât și de consiliere psihologică. Maternitatea din Ploiești este printre primele din țară care au introdus astfel de servicii pentru tinere.

Potrivit datelor statistice ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, la nivelul județului Prahova există 480 de copii dați în îngrijrea unor asistenți maternali. Alți 446 de copii se află în plasament familial, adică la rudele mamelor care și-au abandonat copiii. Asta în timp ce 174 de copii sunt cazați în cele 9 centre de tip familial din județ. Există și cazuri, puține ce-i drept, de copilași care sunt reintegrați în propria familie.

ai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor