logo
RNTV Live

Acuzații grave la adresa Maternității Ploiești. Un copil s-a îmbolnăvit din cauza medicilor?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Acuzații grave la adresa Maternității Ploiești. Un copil s-a îmbolnăvit din cauza medicilor?

O tanara mama de 20 de ani, din Ploiesti, acuza echipa medicala a Spitalului de Obstetrica si Ginecologie ca, din cauza indolentei, fetita sa are mari probleme respiratorii. In plus ar fi dobandit si complicatii neurologice. Ar fi stat, mai spune ea, multe ore in travaliu, in dureri groaznice, iar apoi a cerut sa nasca prin cezariana. Tanara mama povesteste ca a fost anuntata tarziu ca fetita are complicatii grave si a cerut transferul la Bucuresti.  Cele doua sunt si acum internate la Spitalul Clinic Dr. „I. Cantacuzino” din București, unde Lara Maria se află intubată la Terapie Intensivă.

Acuzații grave la adresa Maternității Ploiești. Un copil s-a îmbolnăvit din cauza medicilor?

Micuta Lara Maria s-a nascut pe 22 septembrie, la maternitatea din Ploiesti. Inainte de interventie, Alexandra, mama bebelusei, povesteste ca ar fi stat 30 de ore in travaliu, fara sa fie asistata. Era pentru a doua oara cand ajungea pe mana medicilor, dupa ce l-a prima prezentare nu i se dilatase colul. Doar ca a acuzat dureri groaznice, a ajuns tarziu, spune ea, in sala de nasteri, iar lichidul amniotic ar fi uferit modificari, care i-au creat fetitei complicatii serioase.

Tanara mama spune ca initial i s-a spus ca micuta este bine, dar cateva ore mai tarziu avea sa vina vestea ca cea mica respira cu dificultate, si ca starea de sanatate i s-a agravat. Chiar si asa, mai spune fata, medicul de garda nu ar fi fost de acord cu transferul la un spital din Capitala.

Acum conducerea unitatii medicale a cerut o ancheta interna.

La Bucuresti, la Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, a mai existat un caz similar. Un tata. care a decis sa isi pastreze ascunsa identitatea, a ajuns cu fetita tot de la maternitatea din Ploiesti, in stare critica.

Parintii acestei fetite au facut la fel transferul la Bucuresti, unde din fericire micuta a fost stabilizata, iar dupa zile de internare a fost externata. Parintii celor doua micute vor acum sa depuna plangere si la Colegiul Medicilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor