logo
RNTV Live

Actorul Radu Gheorghe a revenit la colaborarea cu Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești

radu_gheorghe
Dumitrescu Vlad

Actorul Radu Gheorghe a revenit la colaborarea cu Filarmonica ”Paul Constantinescu” după  mai bine de 35 de ani,. Asta dupăce, în anul 1986, la Ploiești lua ființă o nouă viziune asupra muzicii, a înțelegerii acesteia de către cei mai puțin atrași de muzica clasică.

Actorul Radu Gheorghe, împreună cu dirijorii Ion Baciu și Horia Andreescu, aducea pe scenă, alături de orchestra simfonică ploieșteană un nou concept: spectacol de divertisment muzical și teatral. După o serie de reprezentații la Ploiești, spectacolul a devenit cap de afiș la Naționalul bucureștean din anul 1987, sub numele de ”Ucenicul vrăjitor”.

Luni a avut loc conferința de presă dedicată organizării, în parteneriat cu Teatrul Național București, a spectacolului ”Ucenicul vrăjitor”. La întâlnirea cu reprezentanții mass media au fost prezenți actorul Radu Gheorghe, dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea, viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim, dirijorul corului, Eduard Dinu, directorul și directorul artistic ai Filarmonicii, Vlad Mateescu, respectiv Georgiana Frîncu.

Radu Gheorghe a ținut să amintească de clipele minunate petrecute în cadrul serie de concerte din anii 80. Sălile arhipline, turnee prin toată țara, totul pornit de la o idee, dar și de la niște oameni talentați și iubitori ai muzicii. După 35 de ani, reînvie proiectul, astfel că Filarmonica ”Paul Constantinescu” și Teatrul Național București vă așteaptă, începând cu data de 3 aprilie 2022, în Sala „Ion Caramitru”, pentru a viziona ”Ucenicul vrăjitor” , spectacol de divertisment muzical și teatral, cu actorul Radu Gheorghe în postura de dirijor al orchestrei simfonice și corului din Ploiești. Coordonator muzical este Tiberiu Dragoș Oprea. Spectacolul face parte din Programul tnb.edu – Educație prin teatru. Un spectacol care îmbină muzica clasică și umorul sub bagheta magică a lui Radu Gheorghe, Ucenicul vrăjitor este nu numai un divertisment simfonic de bună calitate, ci și ocazia perfectă de a ne decupla de la realitățile pe care le trăim și de a ne lăsa vrăjiți cu iluzia unei lumi mai bune și mai frumoase.

Actorul Radu Gheorghe, dar și conducerea filarmonicii ploieștene, a promis că spectacolul va fi jucat și la Ploiești. Rămâne de văzut când și unde, pentru că de această dată pe scenă vor fi mult mai mulți artiști, vor fi multe efecte de scenă, un concept mai diferit față de cel din 1987. Cu siguranță se va găsi o soluție și ne vom bucura și noi de ”Ucenicul vrăjitor”.

Conferința de presă poate fi urmărită aici.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor