Sursa:aljazeera.com

SAG-AFTRA, un sindicat care reprezintă aproximativ 160.000 de actori de la Hollywood, a intrat oficial în grevă după ce nu a reușit să ajungă la un acord cu cele mai mari studiouri de la Hollywood.

Aceasta înseamnă că actorii și scriitorii de la Hollywood sunt în grevă simultan, pentru prima dată în mai bine de 60 de ani, oprind majoritatea producțiilor de film și televiziune.

Printre alte cereri, actorii aflați în grevă fac apel la creșterea salariilor și la o regândire a reziduurilor, despre care membrii sindicatului spun că s-au diminuat semnificativ pe fondul creșterii serviciilor de streaming.

Cei 160.000 de membri ai sindicatului se alătură celor 11.000 de membri Writers Guild of America care fac grevă din mai. În timp ce multe dintre cele mai bine plătite celebrități din lume, inclusiv Meryl Streep și Matt Damon, și-au exprimat sprijinul pentru grevă, îngrijorările legate de salarii mai mari și reziduuri afectează mii de actori care joacă în sute de filme și emisiuni TV.

Președintele SAG-AFTRA, Fran Drescher, a respins ideea că toți actorii sunt bogați, spunând că marea majoritate „sunt oameni care lucrează doar care încearcă să-și câștige existența doar încercând să-și plătească chiria, încercând doar să pună mâncare pe masă. și să-și ducă copiii la școală.”

„Tot ceea ce vizionați, ceea ce vă bucurați, ceea ce vă distrează sunt scene pline de oameni care nu fac bani mari”, a adăugat ea.

27,73 USD pe oră este cât a raportat Biroul de Statistică a Muncii din SUA ca salariu mediu pentru actorii din California în 2022.

Totusi, BLS a remarcat în date că actorii nu sunt plătiți cu normă întreagă pe tot parcursul anului din cauza naturii jobului.

Un actor care a lucrat la o emisiune de televiziune timp de o săptămână a fost plătit cu minimum 3.756 USD.

Kellee Stewart, o actriță care a jucat de mai bine de 20 de ani și a apărut în serialele de televiziune „All American” și „Black-ish”, a remarcat că, în mod tradițional, artiștii nu pot lua acasă numărul care apare ca al lor.

„Nu poți să le păstrezi pe toate când primești un salariu”, a spus ea.

„Trebuie să plătești taxe, plus comisioane. Pentru mine, asta ar include un agent, un manager și un avocat care negociază contractele tale. Imediat, când oferiți o cotație pentru ceea ce veți fi plătit, știți deja că va fi cu 35% mai puțin, dați sau primiți”, a adăugat ea.

Impactul economic potențial al grevei combinate a scriitorilor și actorilor ar putea cauza pagube de 4 miliarde de dolari sau mai mult, a declarat pentru CNN Kevin Klowden, strateg global șef al think tank-ului economic Milken Institute.

Pentru mai multe informatii vizitati sursa citata.

Sursa: edition.cnn.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *