În ultimele 24 de ore, echipajele de poliție din țară au răspuns la peste 2.400 de solicitări ale cetățenilor, înregistrând peste 6.000 de fapte contravenționale și reținând 387 de permise de conducere.

La data de 6 decembrie, Poliția Română a desfășurat acțiuni la nivel național, efectuând 410 intervenții și răspunzând la 2.432 de evenimente, dintre care 2.080 au fost semnalate de cetățeni prin intermediul serviciului de urgență 112.

În cadrul acestor acțiuni, au fost depistate 14 persoane urmărite la nivel național sau internațional, iar pentru acestea au fost luate măsuri legale. De asemenea, au fost aplicate 6.067 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.919.755 de lei.

Poliția rutieră și-a intensificat eforturile pentru creșterea siguranței în trafic, constatând 77 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 387 de permise de conducere, dintre care 75 pentru încălcări ale vitezei, 26 pentru conducere sub influența alcoolului și 3 pentru consum de droguri. În plus, s-au retras 229 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată la nivel național pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, 3.431 de polițiști și jandarmi au acționat în sistem integrat. S-au organizat peste 370 de filtre, verificându-se 5.249 de autovehicule și legitimându-se 8.114 persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație au inclus 2.226 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 101 cu aparatul propriu, pentru depistarea conducătorilor auto sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acestei acțiuni, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, inclusiv 2 de conducere sub influența alcoolului și una de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 191 de permise de conducere, dintre care 16 pentru alcool și 43 pentru viteză, iar 109 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Ministerul Afacerilor Interne anunță că asigurarea siguranței cetățenilor este o prioritate constantă, iar forțele de ordine vor continua acțiunile pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *