Zile de foc pentru pompierii prahoveni. În intervalul 05 – 07 ianuarie 2024, pompierii din județul Prahova au fost implicați în 76 de misiuni, dintre care 28 au fost intervenții în situații de urgență, 42 urgențe medicale și șase activități de îndrumare și control.

Echipajele de salvatori au acționat cu promptitudine pentru localizarea și lichidarea a 11 incendii, majoritatea fiind focare de vegetație uscată și deșeuri menajere. În plus, au intervenit în sprijinul comunităților în cinci situații, deblocand persoane din locuințe pentru a facilita accesul echipajelor medicale către cei cu probleme de sănătate și asistand o persoană nedeplasabilă.

De-a lungul acestui interval, 47 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență, beneficiind de intervenția paramedicilor SMURD.

Pompierii prahoveni au gestionat cu succes șapte accidente rutiere, în care au fost implicate cinci autoturisme și un microbuz, asigurand măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. Din fericire, nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești sau victime încarcerate, iar persoanele rănite au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Inspectorii de prevenire au desfășurat șase controale la unități de turism și alimentație publică din orașele Sinaia, Bușteni și Azuga. Verificările au scos la iveală 19 neconformități în materie de securitate la incendiu, sancționate cu 5 avertismente și 14 amenzi în valoare totală de 88.000 lei.

Cetățenii sunt îndemnați să se informeze despre modul de comportare în situații de urgență accesând platforma națională https://fiipregatit.ro și descărcând aplicația DSU, disponibilă pe IOS și Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *