logo
RNTV Live

Activitate blocată la CSM Ploiești

20160728_133056
Oana Stoica

Sportivii și antrenorii nu și-au luat salariile de trei luni

20160726_101018

Situația în care a ajuns CSM Ploiești, a căpătat aspecte dramatice. Cu salariile restante de aproape trei luni, sportivii, antrenorii și colaboratorii Clubului Municipal au ajuns să protesteze pentru a sensibiliza municipalitatea. Activitatea CSM este blocată de primărie pe motiv că modalitatea de remunerare a sportivilor ar fi ilegală. Mai exact, salariile se plăteau în baza unor contracte de tip PFA. Și pentru că situația nu s-a lămurit nici după ce s-a solicitat un punct de vedere din partea ANAF, sportivii și antrenorii au mers joi la Primăria Ploiești pentru a cere explicații.

20160728_134942

Printre protestatari s-a numărat și Titi Tudor. Celebrul antrenor de box este disperat și își cere banii pentru munca prestată, dar și pentru perfermanțele obținute. De partea cealaltă însă, primarul le-a transmis sportivilor că nu le poate debloca salariile și nici nu crede că aceste sume vor fi recuperate. ”Referitor la încadrarea acelor contracte PFA, mai exact cer respectarea a cel puţin patru dintre cele şapte criterii din lege. Omul care trebuie să dea viza este directorul economic, iar el consideră că aceste acte nu sunt în conformitate cu ce spune legea. Din păcate, în România există situaţii pe care legislaţia nu le clarifică. Am tot interesul să găsim o soluţie, de aceea, pentru că a fost foarte implicat, l-am rugat şi domnul viceprimar Cristian Ganea a acceptat acest lucru, să se ocupe de acest subiect”, a declarant Adrian Dobre, primarul Ploieștiului. Nici intervenția lui Cătălin Burlacu nu l-a convins pe primar. ”Nimeni nu are nimic cu nimeni, dar oamenii au ajuns la disperare. Trebuie să ne asumăm situaţia şi să încercăm să rezolvăm această problemă. Este spre binele oraşului, pentru că toţi suntem mândri să ne reprezentăm oraşul, indiferent de sport. Ploieştiul este reprezentat la nivel naţional şi european, iar dacă banii sunt şi noi ne cramponăm de o situaţie sau de o hârtie făcută de o comisie care acum nu mai există… nu cred că e normal”, a declarat Cătălin Burlacu. Dacă salariile nu vor fi deblocate curând, CSM Ploiești riscă să piardă cei mai valoroși sportivi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor