În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit în peste 2.200 de situații la solicitarea cetățenilor, constatând peste 5.600 de fapte contravenționale și reținând 390 de permise de conducere.

La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, organizând 369 de acțiuni și intervenind în 2.261 de evenimente, dintre care 1.919 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

În cadrul acestora, au fost depistate 25 de persoane urmărite la nivel național sau internațional, cu măsuri legale dispuse în consecință, și au fost luate 40 de măsuri preventive. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 5.627 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 1.997.972 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pentru creșterea siguranței în trafic, constatând 77 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au reținut 390 de permise de conducere, dintre care 58 pentru viteză, 21 pentru alcool și 7 pentru droguri. De asemenea, au fost retrase 258 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii BLOCADA, care vizează prevenirea/combaterea situațiilor de risc și menținerea ordinii și siguranței publice, 3.742 de polițiști și jandarmi au acționat la nivel național. Au fost organizate peste 382 de filtre, verificându-se 5.110 autovehicule și legitimându-se 8.421 de persoane.

Acțiunile au inclus 2.143 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 91 cu aparatele din dotare pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Tot în cadrul acțiunii Blocada, s-au constatat 18 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, inclusiv 3 de conducere sub influența alcoolului și 6 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 150 de permise de conducere, dintre care 6 pentru alcool și 28 pentru viteză, și au fost retrase 109 certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *