Acțiune Anticriminalitate: Percheziții în Caraș Severin pentru Trafic de Minori și Infracțiuni Conexe

perchezitii-record-politia-romana-si-diicot
Theo Tănăsescu

Urmare comunicatului de presă nr. 4 din 06.10.2023 privind măsurile dispuse într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor, constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii unor fapte grave din sfera infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept , Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La data de 23.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș Severin au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Caraș Severin și 12 mandate de aducere, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

De asemenea, în baza ordonanțelor emise, sunt ridicate mai multe documente de la 3 instituții publice.

S-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2022 – februarie 2023, liderul grupului infracțional a racolat într-un loc public, o persoană vătămată minoră în vârstă de 14 ani, cu dizabilități psihice și profitând de starea acesteia, precum și de faptul că provine dintr-o familie dezorganizată, a adăpostit-o la o cabană ce îi aparține, situată pe raza județul Caraș-Severin, în vederea exploatării sexuale.

În intervalul de timp menționat, victima a asistat la petrecerile cu tentă sexuală organizate la cabană, existând indicii temeinice că a fost exploatată sexual.

De asemenea, asupra acesteia au fost exercitate acte de violență fizică și psihică, în scopul de a fi împiedicată să părăsească locația.

La acţiune participă polițiști din cadrul IPJ Caraş-Severin, ITPF Timişoara – STPF Caraș-Severin și jandarmi din cadrul IJJ Caraş-Severin și Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara, precum și reprezentanţi ai DGASPC Caraş-Severin.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor