Foto: Garda Naţională de Mediu

Săptămâna trecută, la București, a avut loc întâlnirea experților în protecția naturii din cadrul IMPEL, eveniment organizat și găzduit de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu.

Principalele activități ale IMPEL se desfășoară în cadrul unor proiecte și includ sensibilizarea, consolidarea capacităților, schimbul de informații și experiențe legate de implementare, colaborarea internațională în aplicarea legislației, precum și promovarea și sprijinirea implementării legislației europene de mediu.

Agenda întâlnirii experților în protecția naturii, în cadrul căreia România ocupă pozițiile de Deputy Team Leader și Team Leader, a inclus diverse obiective de informare și dezbatere, printre care și participarea la o acțiune de combatere a braconajului în Delta Dunării, desfășurată în timpul perioadei de prohibiție piscicolă.

16 reprezentanți IMPEL, membri ai programului „EU Action Plan Against Wild Life Trafficking” din Portugalia, Malta, Serbia, Muntenegru, Grecia, Cehia, Olanda, Letonia și Lituania, au participat în calitate de observatori la o acțiune de combatere a braconajului organizată de Garda Națională de Mediu.

Controlul, la care au luat parte 10 comisari, dintre care 5 din partea Comisariatului Rezervației Biosferei Delta Dunării și 5 din partea Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu, a vizat perimetrul cuprins între Crișan, Dunărea Veche, Canal Magearu, Letea, Lac Merheiu Mic, Lac Merhei, Lac Matița, Lac Trei Iezere, Canal Eracle și Mila 23.

În urma controlului, au fost confiscate 14 unelte de pescuit comercial de tip vintir de baltă, dintre care 4 din zona strict protejată Răducu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *