logo
RNTV Live

Achiziţii cu bani falşi, din Prahova şi Dâmboviţa

sursă foto Stirile Kanal D
Mihai Constantinescu

Achiziţii cu bani falşi, din Prahova şi Dâmboviţa! Potrivit Poliţia Română, oamenii legii au documentat activitatea infracțională a trei bărbați de 21, 22 și 31 de ani- Erau bănuiți de punerea în circulație de valori falsificate, înșelăciune, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținerea fără drept de obiecte pirotehnice, furt calificat și folosirea de echipamente clandestine în vederea racordării la rețeaua electrică.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că cei trei, ca urmare a unor anunțuri și discuții efectuate în mediul online, ar fi achiziționat, din județele Dâmbovița și Prahova, două telefoane mobile și un autoturism. Contravaloarea bunurilor, de 1.300 de euro, a fost achitată cu bancnote de 100 și 200 de euro susceptibile a fi contrafăcute.

Percheziţii la persoanele bănuite de achiziţii cu bani falşi

Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața de 20 februarie a.c., polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în localitățile Butimanu, Chiajna și București. Aici au descoperit și indisponibilizat 4 telefoane mobile, un laptop, 4 cartușe nepercutate, 12 cutii cu articole pirotehnice, un ham cu toc pistol și două stații de emise-recepție.

Totodată, structura de combatere a criminalității organizat din Dâmbovița, sprijinită de efective din cadrul Poliției de Frontieră, a depistat, pe aeroportul Otopeni, doi dintre bărbații bănuiți de comiterea infracțiunilor, aceștia încercând să părăsească țara.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, iar, ca urmare a activităților de cercetare penală, în cursul nopții de 20 spre 21 februarie, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ulterior, cei în cauză au fost prezentați Judecătoriei Târgoviște, instanța dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/efectuarea-platilor-on-line/

Penru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor