logo
RNTV Live

Aceeași echipă, altă atitudine!

gol cu Craiova
Cristian Anghelescu

Aceeași echipă, altă atitudine!

În fața unui număr de spectatori ridicol de mic, fotbaliștii Petrolului au învins echipa a doua a oltenilor de la CS Universitatea cu 2-0 (1-0).

A fost primul meci al „lupilor” cu noul antrenor, Romulus Ciobanu, pe bancă, o reprezentație în fața unei echipe extrem de arțăgoase și de bine așezată în teren.

Așa cum a promis la conferința de presă de dinaintea jocului, tehnicianul Petrolului a schimbat sistemul de joc. Am văzut, astfel, o echipă preocupată să atace din primul minut, cu disponibilitate la efort și multă agresivitate. Permanenta mișcare în teren a fotbaliștilor conduși de Ciobanu, deposedările la limită, alunecările și poziționarea în teren la loviturile libere au fost răsplătite cu ropote de aplauze! Era logic ca ocaziile de gol să nu întârzie să apară, Ciocâlteu (12, 18), Chindriș (14) și Păun (33, 36, 38) ratând din poziții bune sau fiind “ghiciți” de portarul L. Popescu!

Velisar, gol direct din corner!

Scorul a fost deschis de VELISAR (13), balonul centrat din corner păcălindu-l pe portar, intrând în plasă: 1-0!

Întreaga desfășurare a primei reprize s-a axat pe jocul de metronom al binomului Chindriș – Puchea, desele baloane recuperate și trimise cu precizie la extreme destabilizând o ofensivă destul de precisă!

În minutul 39, la singura acțiune mai periculoasă a trupei condusă de Papură, atacantul Ionel Frăsineanu a trimis mingea în bara de sus!

Am văzut acțiuni de atac pornite din propriul careu, cu pase succesive și precise, fără teama de a se pierde mingea! O încredere apărută fie din rațiuni legate de caracterul jocului, fie din noul suflu venit dinspre vestiar! Nu am mai văzut centrări pe vârfuri, “la alibi”, ci doar pase de angajament și mult mai multă poftă de joc!

Mitanul secund a debutat cu ocazii în cascadă ratate de Petrolul! Vreme de 15 minute, Păun și N. Popescu, de două ori, au fost aproape de fericire!

Stănescu intră și, imediat, mărește scorul!

A beneficiat de lauri R. STĂNESCU, introdus în echipă cu numai două minute înainte de reușita a doua. Ea a venit tot după un corner, executat de același Velisar, vârful echipei plasând mingea sub bară (foto): 2-0! Putea fi și 3-0, chiar și 4 sau 5 dar același Stănescu, N. Popescu sau Antoche nu au reușit să-l păcălească pe bravul goal-keeper oltean!

Putea fi și 2-1, la capătul unui șut al lui Iuga, de la circa 12 metri, balonul plesnind butul stâng!

În afara rezultatului pozitiv am remarcat și bucuria “petroliștilor”, numai vorbesc de cea a antrenorului. Ei, pentru că au interpretat cu succes o partitură nouă, deloc ușoară, el, pentru un prim succes în fața fanilor!

Puțini, dar buni! Aceasta-i expresia uzitată, perfect adaptabilă și a meciul încheiat pe un frig strajnic!

Urmează ultimul amical al acestui an, cu CS Blejoi, sâmbăta viitoare de la ora 11:00, pe terenul din comuna de la margine de Ploiești.

Casetă

Petrolul Ploiești – CS U Craiova II 2-0 (1-0)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 600. Marcatori: Velisar (13), Stănescu (61).

Petrolul Ploiești: Bolboașă (71 Marinică) – Olaru (64 Țicu), Antoche, Frâncu (64 Catană) – Velisar (81 Nițescu), Chindriș (cpt), Puchea, Tudor Saim (74 Lambru) – Ciocâlteu (46 N. Popescu), Arnăutu (59 Stănescu), Păun (62 Vintilă). Antrenor: Romulus Ciobanu.

CS “U” Craiova 2: L. Popescu – Barta, Ion, Putaru (46 Bogdan) – Enache – Iuga, Petre, Trancă (67 Ciutică), Frăsineanu – A. Popescu (cpt) (46 Țoiu). Antrenor: Cornel Papură.

Cartonaș galben: Frâncu (58)

Cartonaș roșu: Chindriș (90)

Au arbitrat: Mihai Safta – Luis Oprescu și Bogdan Mociorniță.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor