După accidentarea lui Francesco Acerbi, Italia, deținătoarea titlului de campioană europeană, suferă o a doua pierdere în apărare pentru Euro 2024 în doar trei zile, odată cu accidentarea lui Giorgio Scalvini, înregistrată duminică!

Scalvini s-a accidentat la genunchiul stâng în ultimele minute ale ultimului meci din acest sezon al echipei Atalanta Bergamo, în care au fost învinși acasă cu 3-2 de Fiorentina, într-un meci restant din etapa a 29-a. El a mers șchiopătând către vestiare, iar examinările medicale ulterioare au confirmat gravitatea accidentării.

“Examinările efectuate după meci au arătat că suferă de o ruptură a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului stâng,” a anunțat Atalanta într-un comunicat.

La doar 20 de ani, Scalvini, care a fost titular la clubul său în acest sezon, a fost selecționat de opt ori în naționala Italiei, dintre care de patru ori în meciurile de calificare pentru Euro 2024 din Germania.

Selecționerul Italiei, Luciano Spalletti, a suferit deja pierderea fundașului său de la Inter Milano, Francesco Acerbi (cu 34 de selecții), din cauza unei pubalgii. El convocase inițial 30 de jucători pentru stagiul de pregătire al echipei naționale, care a început vineri și la care Scalvini urma să se alăture luni.

Lista finală a celor 26 de jucători din lotul Italiei pentru Euro 2024 va fi anunțată pe 6 iunie.

Italia va întâlni Albania, Spania și Croația în faza grupelor la Euro 2024.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *