logo
RNTV Live

Accidentare dramatică pentru Larisa Iordache, la Montreal! 

larisa iordache
Cristian Anghelescu

Accidentare dramatică pentru Larisa Iordache, la Montreal! 

Gimnasta Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire, chiar înainte de a intra la sol. Mai precis, la primul aparat din calificările la Campionatul Mondial de la Montreal! Aceasta a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile!

Sportiva va rata astfel Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de profil.

„Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire și e out de la Mondialele de la Montreal. Diagnostic, ruptură de tendon ahilian. Sănătatea ei e tot ce contează acum. Fii tare Larisa!”, se arată în mesajul postat în rețeaua de socializare.

Comunicatul FRG de pe Facebook

„Tendonul e rupt. Trebuie operat în țară. Încercăm să ne întoarcem cât mai repede”, a declarat antrenorul Cristi Moldovan, citat de pagina de Facebook a Clubului Sportiv Dinamo, grupare la care este legitimată gimnasta.

Larisa Iordache trebuia să intre a doua la sol, dar după Ioana Crişan, care a fost notată cu 12.800, a intrat direct Cătălina Ponor, primind şi ea 13.266.

Larisa urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus.

Ponor, Crișan și Drăgulescu, singurii cu șanse la medalii

La ora transmiterii acestei ştiri, calificările continuă pentru România doar cu Cătălina Ponor şi Ioana Crişan, dar niciuna nu va evolua la toate aparatele.

Calificările feminine se încheie în această noapte, după încă două subdiviziuni.

La masculin, Marian Drăgulescu este singurul care a obţinut calificarea într-o finală, la sărituri, el urmând a lua startul duminică.

Tot astăzi, la Montreal a avut loc o ceremonie dedicată Nadiei Comăneci, al cărei nume a fost dat Pieţei „Place des Vainqueres” din Parcul Olimpic, în semn de recunoaştere şi apreciere. La eveniment au participat şi gimnaştii din lotul României, alături de alte personalităţi. Mai precis preşedintele COSR, Mihai Covaliu, Marius Urzică sau Lucian Bute.

Campionatele Mondiale de la Montreal se desfăşoară între 2-8 octombrie.

Nadia Comăneci este ambasadorul evenimentului şi va înmâna medaliile de aur la individual-compus feminin.

sursa: news.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor