Accident grav în Bucegi. O femeie a căzut 200 de metri într-o râpă și a suferit multiple fracturi

angajare

Vacanța s-a încheiat prost pentru un grup de turiști care au ales să petreacă începutul anului pe munte.

O femeie a căzut într-o râpă, în timp ce se afla cu un grup de prieteni în zona Coștila.

Cel mai probabil, femeia a suferit mai multe fracturi iar salvamontiștii au pornit în recuperarea ei de pe munte.

Iată comunicatul Salvamont România:

”Acțiune în derulare a salvamontistilor din Bușteni pentru acordarea primul ajutor medical, recuperarea și transportul la baza muntelui a unei persoane accidentată în masivul Bucegi.

Persoana, de sex feminin, a căzut cca 200 de metri din traversarea dintre vârful Costila și Valea Galbinelelor , oprindu-se undeva înainte de Săritoarea Mare.

Intervin ca echipa de prim raspuns salvamontiștii din cadrul echipelor SPL Salvamont Busteni și SPJ Salvamont Prahova și se pregătește ca echipa suport , formația Salvamont Azuga.

Alături de persoana accidentată se afla doi coechipieri , cei care au initiat si apelul de urgenta, si care au izolat-o termic și încearcă sa ii mențină o stare buna psihica pana la sosirea salvamontiștilor.

Echipajul de prim raspuns a ajuns în zona în care se afla persoana accidentată , urmând ca printr-o serie de rapeluri succesive sa coboare la aceasta , sa facă primele evaluări medicale și, în funcție de acestea, sa stabilească cea mai sigura si rapida cale de retragere din munte.”

Foto cu caracter ilustrativ

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here