logo
RNTV Live

Accident grav în Bucegi. O femeie a căzut 200 de metri într-o râpă și a suferit multiple fracturi

salvamont
Oana Stoica

Vacanța s-a încheiat prost pentru un grup de turiști care au ales să petreacă începutul anului pe munte.

O femeie a căzut într-o râpă, în timp ce se afla cu un grup de prieteni în zona Coștila.

Cel mai probabil, femeia a suferit mai multe fracturi iar salvamontiștii au pornit în recuperarea ei de pe munte.

Iată comunicatul Salvamont România:

”Acțiune în derulare a salvamontistilor din Bușteni pentru acordarea primul ajutor medical, recuperarea și transportul la baza muntelui a unei persoane accidentată în masivul Bucegi.

Persoana, de sex feminin, a căzut cca 200 de metri din traversarea dintre vârful Costila și Valea Galbinelelor , oprindu-se undeva înainte de Săritoarea Mare.

Intervin ca echipa de prim raspuns salvamontiștii din cadrul echipelor SPL Salvamont Busteni și SPJ Salvamont Prahova și se pregătește ca echipa suport , formația Salvamont Azuga.

Alături de persoana accidentată se afla doi coechipieri , cei care au initiat si apelul de urgenta, si care au izolat-o termic și încearcă sa ii mențină o stare buna psihica pana la sosirea salvamontiștilor.

Echipajul de prim raspuns a ajuns în zona în care se afla persoana accidentată , urmând ca printr-o serie de rapeluri succesive sa coboare la aceasta , sa facă primele evaluări medicale și, în funcție de acestea, sa stabilească cea mai sigura si rapida cale de retragere din munte.”

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor