logo
RNTV Live

A ÎNFLORIT SOCUL

Costin

Socata este la mare cautare în această perioadă. Florile, de un miros îmbietor, fură atenția trecătorilor din piață. Fie că vor să obțină din florile arbustului suc, ceai sau sirop, cumpărătorii vor să simtă gustul copilăriei.

Cu ale sale flori albe și parfumate, arbustul are multiple beneficii naturale pentru sănătate. Din piață sau de pe marginea drumului, oamenii nu ezită să ducă și acasa din bogația naturii.

Datorită proprietăților sale antiseptice și antiinflamatorii, specialiștii recomandă consumul plantei de soc și în combaterea răcelii, pentru reducerea colesterolului sau a constipației. Tot mai mulți cumpărători spun că sucul din florile de soc sau socata, cum i se mai spune, îi ține departe de farmacii.

Există și rețete din străbuni, în special, sucul de soc. Acesta este făcut în funcție de preferințe, dar și de cantitatea dorită, însă ne este recomandat ca fermentarea să nu dureze mai mult de 3-4 zile.

La piață, punguța de flori de soc se vinde cu 5 lei. Atenție însă alte componente precum frunzele și ramurile socului sunt otrăvitoare.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor