logo
RNTV Live

A început revizia generală a rafinăriei Petromidia! Aceasta durează până pe data de 26 aprilie

petromidia
Constantin Corina

Rompetrol Rafinare a declarat că a început revizia generală a rafinăriei Petromidia în data de 8 martie, iar aceasta este planificată să se desfășoare până pe 26 aprilie

Revizia, care include lucrări de mentenanță, recertificare și modernizare a unităților de producție din cea mai mare rafinărie din România, are loc o dată la patru ani. În timpul acestei perioade de revizie, Rafinăria Vega din Ploiești, proprietate a Rompetrol, va reduce parțial activitatea sa.

„În prima etapă a reviziei, toate instalaţiile îşi vor sista procesele operaţionale, produsul petrolier va fi eliminat din toate unităţile de producţie, urmând ca lucrările propriu-zise să dureze aproximativ 40 de zile. La finalul acestora, instalaţiile vor fi reintroduse, etapizat, în fluxul de producţie al rafinăriei, iar specialiştii estimează că Petromidia va putea reveni la capacitate optimă în luna mai. În cadrul programului de revizie vor fi implementate şi proiecte care vizează înlocuirea reactoarelor din instalaţia de Hidrofinare Motorină, modernizarea şi schimbarea unor componente şi subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalaţia de Cocsare Întârziată”, au transmis oficialii Rompetrol într-un comunicat dat publicităţii vineri.

„În timpul reviziei, rafinăria Vega Ploieşti îşi va reduce parţial activitatea, pentru o serie de lucrări de mentenanţă, dar şi pe fondul reducerii materiilor prime şi semifabricatelor furnizate de rafinăria Petromidia Năvodari. În toată această perioadă, din stocuri proprii şi cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), compania va asigura necesarul de carburanţi de pe piaţa internă şi îşi va onora livrările de produse petroliere, conform contractelor comerciale aflate în vigoare”, se precizează în documentul citat.

Revizia va fi condusă de Rominserv, contractorul principal al KMG International, și va implica peste 30 de companii subcontractate din România și alte țări europene cu experiență în astfel de proiecte.

Pentru asigurarea siguranței, toate companiile implicate au implementat măsuri suplimentare de protecție a muncii și instruire a personalului care va lucra pe platforma Petromidia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor