logo
RNTV Live

A început lupta verii, în Ploiești!

Mihai Constantinescu

A început lupta verii, în Ploiești!.Mai exact este vorba despre lupta împotriva ambroziei. Astfel, reprezentanții municipalității sfătuiesc proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole să desfășoare, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv, cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor. Trebuie realizate lucrări de cosire, smulgere, erbicidare. Măsurile trebuie menținute până la sfârșitul perioadei de vegetație a plantei. Aceste lucrări sunt obligatorii!

A început lupta verii

AMBROZIA este o plantă cu caracter invaziv, nocivă pentru sănătatea populației. Expunerea la polenul acestei plante poate duce la apariția unor fenomene de tip alergic. Acestea se manifestă în perioada florescenței.

Pentru combaterea ei este necesară implicarea cetățenilor, care dețin suprafețe de teren infestate. Trebuie luate măsuri de combatere și distrugere a plantei, în mod obligatoriu înainte de perioada de înflorire.

Menționăm că planta atinge perioada de maximă polenizare în lunile august – septembrie. Se întinde până sfârșitul lui octombrie.

Pentru recunoașterea plantei, răspândirea acesteia sau cum poate fi aceasta distrusă, puteți consulta site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), al Ministerului Mediului (www.mmediu.ro), precum și al Ministerului Sănătății. (www.ms.ro).

Informații suplimentare legate de metodele de prevenire și combatere a plantei se pot obține de la Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova, telefon 0244/593210.

Unde te poti adresa pentru a scăpa de ambrozie

Pentru a semnala prezența plantei respective, ploieștenii se pot adresa Dispeceratului permanent al Primăriei Municipiului Ploiești, la numărul de telefon 0244/984, Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, la numărul de telefon 0244/541.071, int. 114, S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. – telefon  0244/977 sau Poliției Locale Ploiești, la Dispeceratul permanent al instituției 0244/954.

~Solicităm proprietarilor de terenuri să se alăture acestei campanii, să verifice dacă pe terenurile pe care le dețin crește această plantă și să ia măsurile necesare pentru evitarea răspândirii vegetației invazive, îndepărtând-o de pe proprietățile lor și evitând astfel eventualele sancțiuni~, au menționat reprezentanții municipalității

Vă reamintim că nerespectarea obligațiilor legale constituie contravenție. Se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor