logo
RNTV Live

A început distribuirea materialelor necesare votării către secţiile de votare organizate în străinătate!

sectie-de-votare-blejoi-4
Constantin Corina

Ministerul Afacerilor Externe a început distribuirea materialelor necesare votării către secțiile de votare organizate în străinătate pentru alegerile pentru Parlamentul European. În cele 915 secții din străinătate, vor fi împărțite peste 2,5 milioane de buletine de vot și aproape 8.500 de ștampile cu inscripția „VOTAT”.

„Pentru buna desfăşurare a procesului electoral din străinătate din data de 9 iunie 2024, vor fi distribuite către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate 2.542.800 bucăţi buletine de vot, 8.439 bucăţi ştampile cu menţiunea «VOTAT» şi 2.304.715 bucăţi timbre autocolante şi 915 ştampile de control”, prezintă MAE.

MAE a finalizat distribuirea către secțiile de votare din străinătate a 6.212 tablete, destinate funcționării Aplicației de verificare a dreptului de vot (ADV) și a Sistemului informatic pentru monitorizarea prezenței la vot și prevenirea votului ilegal. Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate va distribui, prin intermediul MAE și pe bază de proces-verbal, buletinele de vot, ștampilele de control, ștampilele cu mențiunea „VOTAT“, precum și celelalte materiale necesare procesului electoral.

Votarea începe la ora locală 7.00 și se încheie la ora 22.00. Alegătorii prezenți la sediul secției de votare la ora 22.00 sau cei care se află la rând în afara sediului pot vota până la ora locală 23.59.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor