A fost propusă reintroducerea Cetățuii Brașovului în circuitul istoric și turistic

cetatuie-brasov-scaled
Andrei-Vlăduț Gușter

De miercuri, hotărârea de a transmite monumentul Cetățuia Brașovului către Primăria Brașov va intra pe agenda ședinței de Guvern. Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică acest proiect de act normativ.

Această mutare este făcută „în vederea reintroducerii în circuitul istoric și turistic a ansamblului istoric”.

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, și Sebastian Rusu, viceprimarul Braşovului, au discutat la finalul lunii martie cu şeful Cancelariei primului ministru, Mircea Abrudean, pentru a vorbi despre viitorul Cetățuii Brașovului. Cei doi vor un parteneriat în care să intre și Universitatea Transilvania pentru preluarea obiectivului.

Viceprimarul Braşovului: „Ceea ce ne dorim este ca Guvernul să agreeze ideea unui parteneriat tripartit, între Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Universitatea Transilvania, pentru punerea în valoare a Cetăţuii după etapa reabilitării. Mă aştept ca următorul pas să fie emiterea unei hotărâri de Guvern, prin care monumentul să treacă în patrimoniul municipiului Braşov.”

Și Adrian Veștea a ținut să anunțe: „Am susţinut ideea pentru care am militat de la bun început, respectiv aceea că obiectivul istoric este necesar să fie transmis în proprietatea Municipiului Braşov şi în administrarea Primăriei cu obiectivul clar de a fi restaurat şi reintrodus în circuitul cultural şi turistic.”

Sursă: G4Media.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor