A fost identificată o vulnerabilitate de care ar putea profita hackerii, ce i-a îndemnat Google pe utilizatorii săi?

BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 26: A visitor passes the Google logo on September 26, 2012 at the official opening party of the Google offices in Berlin, Germany. Although the American company holds 95% of the German search engine market share and already has offices in Hamburg and Munich, its new offices on the prestigious Unter den Linden avenue are its first in the German capital. The Internet giant has been met with opposition in the country recently by the former president's wife, who has sued it based on search results for her name that she considers derogative. The European Commission has planned new data privacy regulations in a country where many residents opted in to have their homes pixeled out when the company introduced its Street View technology. (Photo by Adam Berry/Getty Images)
angajare

A fost identificată o vulnerabilitate de care ar putea profita hackerii, iar Google a lansat imediat o actualizare de securitate pentru browserul Chrome pe Windows, Mac și Linux pentru a remedia o vulnerabilitatea de tip zero-day, recent descoperită, utilizatorii fiind îndemnați să aplice actualizarea cât mai curând posibil.

„Zero-day” este un termen larg care descrie vulnerabilitățile de securitate descoperite recent, pe care hackerii le pot folosi pentru a ataca sistemele, potrivit kaspersky.com. Termenul „zero-day” se referă la faptul că vânzătorul sau dezvoltatorul abia a aflat de defecțiunea respectivă – ceea ce înseamnă că are la dispoziție „zero zile” pentru a-l remedia. Un atac de tip „zero-day” are loc atunci când hackerii exploatează defecțiunea înainte ca dezvoltatorii să aibă șansa de a-l remedia.

Versiunea, care actualizează Google Chrome la versiunea 105.0.5195.102, remediază ceea ce este descris ca fiind o problemă de securitate de gravitate ridicată (CVE-2022-307) legată de validarea insuficientă a datelor în Mojo, o colecție de biblioteci de execuție utilizate în Chromium, care alimentează o mare parte din codul din spatele browserului Google Chrome.

Google a precizat că este „la curent cu rapoartele conform cărora un exploit pentru CVE-2022-3075 există în mediul natural”.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Google îndemnă utilizatorii să-și instaleze „imediat” cea mai nouă actualizare a browser-ului Chrome, după ce a fost identificată o vulnerabilitate de care ar putea profita hackerii (g4media.ro)

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here