logo
RNTV Live

A fost identificată o vulnerabilitate de care ar putea profita hackerii, ce i-a îndemnat Google pe utilizatorii săi?

Google Opens New Berlin Office
Marin Ana

A fost identificată o vulnerabilitate de care ar putea profita hackerii, iar Google a lansat imediat o actualizare de securitate pentru browserul Chrome pe Windows, Mac și Linux pentru a remedia o vulnerabilitatea de tip zero-day, recent descoperită, utilizatorii fiind îndemnați să aplice actualizarea cât mai curând posibil.

„Zero-day” este un termen larg care descrie vulnerabilitățile de securitate descoperite recent, pe care hackerii le pot folosi pentru a ataca sistemele, potrivit kaspersky.com. Termenul „zero-day” se referă la faptul că vânzătorul sau dezvoltatorul abia a aflat de defecțiunea respectivă – ceea ce înseamnă că are la dispoziție „zero zile” pentru a-l remedia. Un atac de tip „zero-day” are loc atunci când hackerii exploatează defecțiunea înainte ca dezvoltatorii să aibă șansa de a-l remedia.

Versiunea, care actualizează Google Chrome la versiunea 105.0.5195.102, remediază ceea ce este descris ca fiind o problemă de securitate de gravitate ridicată (CVE-2022-307) legată de validarea insuficientă a datelor în Mojo, o colecție de biblioteci de execuție utilizate în Chromium, care alimentează o mare parte din codul din spatele browserului Google Chrome.

Google a precizat că este „la curent cu rapoartele conform cărora un exploit pentru CVE-2022-3075 există în mediul natural”.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Google îndemnă utilizatorii să-și instaleze „imediat” cea mai nouă actualizare a browser-ului Chrome, după ce a fost identificată o vulnerabilitate de care ar putea profita hackerii (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor