A fost făcut primul implant de retină artificială din lume

cel mai verde complex reziential

Medicii din Italia au făcut primul implant de retină artificială din lume. Aceasta se preconizează ca va fi operația care va schimba lumea, pentru că ar trebui să redea vederea celor pe cale să orbească. Intervenția a fost făcută unui pacient în vârstă de 91 de ani, care este din Roma și suferea de maculopatie atrofică, o boală care afectează în principal persoanele de peste 65 de ani și duce la pierderea totală a vederii.

Operaţia a fost realizată în cadrul unui studiu clinic destinat evaluării siguranţei şi eficacităţii unui astfel de implant. „Ne așteptăm ca pacientul să recapete capacitatea de a citi litere, numere, cuvinte și chiar propoziții scurte”, a declarat pentru ANSA Andrea Cusumano, directorul științific al proiectului pentru Italia. Alte două intervenții similare sunt așteptate în curând.

cel mai verde complex reziential

Studiul clinic va înrola cel puțin 5 pacienți în Italia, informează Cusumano, „în timp ce un total de 38 de pacienți vor primi inițial implantul în diferite țări europene”. Dar cifrele sunt pe cale să crească. „Rezultatele preliminare ale studiului sunt așteptate până la sfârșitul anului”, spune Cusumano, „în timp ce evaluarea generală a studiului va dura trei ani. Ne așteptăm ca următorii doi pacienți să fie operați în termen de 10 zile și ca intervenția chirurgicală să dureze chiar mai puțin de două ore. Reabilitarea pacienților va începe apoi în câteva săptămâni. Microcipul este minuscul – mai puțin de o treime dintr-un fir de păr – și este implantat printr-o intervenție chirurgicală minim invazivă sub anestezie locală”.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Operația care va schimba lumea: Medicii din Italia au făcut primul implant de retină artificială care redă vederea celor pe care să orbească – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here